Velkommen til FR Supply :) | Kontakt oss for veiledning og gode tilbud til din bedrift! | Alle priser er eks. mva.

Hvorfor må egentlig skip, rigger og andre offshorevirksomheter bruke flammehemmende produkter?

På bakgrunn av at flere av våre kunder har stilt spørsmål om hvorfor det er behov for flammehemmende søvnrelaterte produkter ombord i ulike fartøy og rigger, fant vi i FR Supply ut at det var på tide å skrive et lite, men oppklarende blogginnlegg om dette emnet. Det må understrekes at våre kunder selvsagt forstår viktigheten av å redusere brannfare om bord i fartøy - spørsmålene retter seg mer mot hvor man finner dette i lovverket. Vi skal forsøke å hjelpe etter beste evne!

 

Det korte svaret er egentlig veldig enkelt – loven krever dette.

Det lange svaret er at alle kommersielle skip, oljerigger og andre offshorevirksomheter må etterleve IMO (International Maritime Organization) sin konvensjon SOLAS (Safety of Life at Sea). SOLAS er kort fortalt en konvensjon som omhandler sikkerhet, både for personell, men også for materielle verdier som skipet. SOLAS kom som et resultat av Titanic-ulykken i 1912, men det er viktig å påpeke at det er foretatt vesentlige forbedringer og endringer siden den gang. Studerer man innholdet i SOLAS, og nærmere bestemt kapittel II-2 (Construction – Fire Protection, fire detection and fire extinction) vil man videre kunne se, under Part A og videre til Regulation 3 – Definitions, punkt 23, at 2010 FTP Code (Fire Test Procedures Code) ble vedtatt av IMO’s Maritime Safety Committee gjennom Resolution MSC.307(88) i desember 2010. Det er FTP-koden som setter internasjonale krav og standarder vedrørende flammehemmende produkter av alle sjangre. I tillegg til IMO-standardene finner man også MED (Marine Equipment Directive) som omfatter alle skip flagget i EU eller EØS. Dette er den strengeste flammehemmende standarden i verden. MED-godkjente produkter merkes med et symbol som kalles rattmerket (Wheelmark internasjonalt), og er kanskje mer gjenkjennbart blant våre kunder.

 

Alle våre madrasser, overmadrasser, madrassbeskyttere, dyner, puter, sengetøy og laken tilfredsstiller selvsagt FTP-koden. Vi har valgt seriøse norske leverandører som Wonderland og Høie of Scandinavia, som vektlegger brannsikkerhet høyt. 

 

Vi håper dette var oppklarende! Om noen skulle ha videre spørsmål, står vi i FR Supply AS parat til å besvare etter beste evne. Send oss gjerne en melding på kontakt@frsupply.no.

 

Vi takker for oppmerksomheten, og ønsker alle kunder, samarbeidspartnere og lesere en strålende helg! 

 

        Rattmerket